Kannabinoidit

Olet todennäköisesti kuullut aiemminkin hampun, kannabiksen ei-psykoottisen muodon, ravintoarvosta. Hamppu on täynnä antioksidantteja ja vitamiineja ja lisäksi se on erinomainen kasvisvalkuaisen lähde. Siinä on jopa täydellinen omega3-rasvahappojen tasapaino. Jos kuitenkin puhutaan kannabiksen lääkinnällisestä käytöstä, sen todellinen teho perustuu kannabinoideihin, joista puhutaan yllättävän vähän.

Meiltä kysytään päivittäin miksi kannabinoidit ovat hyvästä ihmisille; mitä vaikutuksia CBD:tä sisältävien tuotteiden nauttiminen aiheuttaa kehossa ja mitä endokannabinoidijärjestelmä (ECS) ylipäätänsä tarkoittaa?

Endokannabinoidijärjestelmä havaittiin vuonna 1995, joten täysin uudesta ilmiöstä ei ole kyse. Meni kuitenkin pitkään ennen kuin havainto tehtiin.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan voidaan sanoa, että tämä järjestelmä ohjaa kehon sisäistä tasapainoa. Tämä tarkoittaa niin kutsuttua ”sisäistä immuunijärjestelmää”, joka huolehtii niistä sairauksista, jotka eivät tule kehon ulkopuolelta. Tällaisia ulkoisia sairauden aiheuttajia ovat esimerkiksi virus- ja bakteeritartunnat, joiden alkuperä voidaan usein jäljittää, tai niiden syy vähintäänkin tunnistaa. Tämä sisäinen immuunijärjestelmä taistelee sellaisia sairauksia vastaan kuin syöpä, krooniset tulehdukset ja ahdistus, joita monissa tapauksissa ei voida jäljittää mihinkään ulkoiseen, konkreettiseen lähteeseen.

Endokannabinoidijärjestelmä koostuu kaikista reseptorijärjestelmistämme; reseptoreista, jotka sijaitsevat soluissamme ja jotka tulkitsevat ja vastaanottavat kehon eri signaaleja. Tähän mennessä on tunnistettu kaksi pääasiallista reseptorityyppiä, joita kutsutaan CB1:ksi ja CB2:ksi. Näistä CB1:tä esiintyy aivoissa, kun taas CB2:ta esiintyy immuunijärjestelmässä.

Nykyään tiedämme, että nämä kahden tyyppiset reseptorit toimivat niin, että ne joko estävät tai stimuloivat hermosignaaleja. Kehon reaktio signaaliin riippuu kuitenkin täysin lähetetystä endokannabinoidista ja siitä, mikä reseptori sen elimistössä ottaa vastaan. Kyseessä on siis varsin monimutkainen järjestelmä, jonka ymmärtäminen vaatii syvällistä perehtymistä.

Koska CBD omaa tutkimusten mukaan anti-spasmisia, anti-psykoottisia ja neuroprotektiivisia ominaisuuksia, voidaan sitä käyttää lihasten luonnolliseen rentouttamiseen. CBD:llä on myös stressiä lievittäviä ominaisuuksia ja sen käyttö saattaa tehdä hermoston joustavammaksi.

Joten mikä on ECS: n tehtävä?

Järjestelmän tärkein tehtävä on säilyttää kehon homeostaasi, eli sen tasapaino. Kehossa oleva tasapaino on dynaaminen ja siinä tapahtuu useita eri prosesseja jotka vaikuttavat toisiinsa. Samaan aikaa kyse on kuitenkin myös vakaasta ja eheästä tasapainosta.

ECS-järjestelmä varmistaa, että keho toimii oikein. Vaikuttaa siis siltä, että ECS aktivoituu, kun keho joutuu epäbalanssiin. Järjestelmä pystyy myös stimuloimaan kehon kykyä hoitaa itseään.

Yhteenvetona sanottakoot, että tämän nykytiede ei vielä osaa selittää kuinka kannabidioli (CBD) integroituu endokannabinoidiseen järjestelmään. Emme siis vielä täysin ymmärrä niitä kemiallisia ja mekaanisia reaktioita, joista endokannabinoidijärjestelmä koostuu. Tutkimustieto ja asiakkaidemme käyttäjäkokemukset kuitenkin tukevat kannabinoidien hyödyllisyyttä, kun niitä nautitaan ravintolisän tapaan.

CBD-tuotteet niitä ole tarkoitettu minkään sairauden diagnosointiin, hoitoon tai parantamiseen.


Osta CBD-öljyä täältä