Kannabistuotteita ostavia kuluttajia huolettaa usein se, onko tuotteiden käyttäminen ja ostaminen laillista. On vielä monia asiakkaita jotka ovat huolissaan siitä, että ostamalla kannabistuotteita he tekevät automaattisesti rikoksen, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Tästä johtuen monet eivät uskalla ostaa kannabisöljyä. On kuitenkin tärkeää tietää, mitkä seikat vaikuttavat eniten siihen, onko tuotteen käyttäminen laillista vai ei.

Alla voit lukea lisää aihetta koskevasta lainsäädännöstä. Suosittelemme tutustumaan siihen ja pitämään sen mielessä, kun ostat kannabisöljytuotteita.


Kannabisöljy THC:llä on laitonta!

Ei ole yllätys, että monet luulevat kannabisöljyn olevan laitonta. Esimerkiksi tiedotusvälineitä seuraamalla saa asiasta usein väärän kuvan, sillä median puheissa asiaa koskeva termistö menee usein iloisesti sekaisin. Kannabisöljy sellaisenaan ei ole laitonta – laitonta on THC, jota kannabiskasvissa esiintyy. Se on kuitenkin vain yksi kasvin ainesosa, ja esimerkiksi meidän tuotteissamme sen pitoisuus valmiissa öljyssä on alle lain salliman rajan.

Kun Kannabiskasvi viljellään ja se kasvaa, syntyy kasvin sisällä luonnollisesti THC:ta (tetrahydrokannabinoli) ja CBD:tä (kannabidioli), sekä lisäksi joukko muita aktiivisia ainesosia, joita yhdessä kutsutaan kannabinoideiksi.

Joten kun puhutaan laittomasta kannabisöljystä, puhutaan todellisuudessa THC-uutteesta. THC on se kannabiksen ainesosa, jolla saattaa olla psykoaktiivisia vaikutuksia. Siksi sitä käytetään huumausaineena, ja tästä syystä se on sellaisenaan kielletty aine.

THC siis luokitellaan huumeeksi. Mutta jos tuotteissamme ei ole THC:ta, miten ne voivat olla aitoja kannabisöljyjä?

Myymämme tuotteet valmistetaan käyttäen lempeää ”CO2” uuttamismetodia. Sen avulla pystymme erottelemaan THC:n pois kannabisöljystä lähes kokonaan, ja jäljelle jäävät määrät ovat niin mikroskooppisen pieniä, että niitä on vaikea edes mitata. Jäljelle jää ainoastaan paksu öljy, joka on täynnä hampun hyviä ominaisuuksia ja sen hyödyllisiä ainesosia, eli CBD:tä.

EU:n yleisen lainsäädännön mukaan sellaiset kannabistuotteet, joissa THC-pitoisuus on yli 0,2%, luokitellaan huumeiksi. Myymämme öljyt sisältävät aina alle 0,2% THC:tä ja siksi tuotteemme eivät kuulu tämän lain piiriin. Voit siis olla turvallisin mielin; tuotteemme eivät aiheuta psykoaktiivisia sivuvaikutuksia, sillä niiden THC-pitoisuus on niin pieni, että usein sen havaitsemiseen tarvitaan aivan erityinen, juuri tätä tarkoitusta varten valmistettu laite.

Onko kannabisöljy ilman THC:tä laillista?

Tosiasiassa ei ole erityistä lakia kannabisöljystä ilman THC:tä. Kyseessä on käytännössä pelkkä kasviuute ilman hampun psykoaktiivista ainetta. Tiedetään, että näillä hampun aineksilla on äärimmäisen paljon positiivisia ominaisuuksia. Silti testeistä ja tutkimuksista huolimatta CBD-öljyn lääkinnällisten ominaisuuksien hyväksyminen on pitkä prosessi, oletettavasti johtuen THC:n tunnetuista sivuvaikutuksista.

Lainsäädön ja viranomaisten suositusten hitaassa muutoksessa on toki takana myös halu varmistaa, että tuotteet ovat varmasti täysin turvallisia ennen kuin niille annetaan sen takaava leima. Tämä koskee erityisesti internetin kautta ostettuja tuotteita, joita kuluttaja tilaa itse.

Vaikka aiheesta on siis jo paljon tutkimustietoa, jossa CBD:n vaikutuksia ihmisiin on dokumentoitu, prosessi on silti hidas. Jos on taipumusta kyynisyyteen, voi myös aprikoida, että ehkä lääkelaitos ei ole kiinnostunut CBD:n luokittelemisesta lääkkeeksi, sillä luonnontuotteena siinä ei ole mitään patentoitavaa. Tämä on kuitenkin vain eräs aiheeseen liittyvä teoria, emmekä missään nimessä halua sanoa, että asia on juuri näin; mutta eräänä olemassa olevista näkökulmista sekin mainittakoon.

Kuluttajan kannattaa pitää mielessään edellä mainitut seikat, sillä ne vaikuttavat vahvasti siihen, millaisiin kysymyksiin voimme vastata ja mitä voimme sinulle CBD-tuotteista kertoa. Emme esimerkiksi voi neuvoa sinua siinä, mitä öljyä sinun tulisi käyttää tai millä tavoin, sillä emme saa markkinoida tuotteitamme lääkkeinä tai ravintolisinä. Tiedämme, että useat asiakkaamme etsivät näihin kysymyksiin vastauksia muualta, ja olemme pahoillamme siitä, että emme voi tarjota asiaan enempää apua. Haluamme todella vastata asiakkaidemme kaikkiin kysymyksiin; joskus se yksinkertaisesti ei ole mahdollista laillisista syistä johtuen.

Jotta siis kuluttajana pystyt tekemään informoituja päätöksiä ja ostamaan sekä käyttämään kannabisöljyä turvallisesti, sinun tulee tietää seuraavat asiat:

Kuinka suuri THC-sisältö on?

Öljyn THC-pitoisuus ei saa ylittää 0,2%:a tai se luokitellaan lääkkeeksi.

Miten kannabisöljyn vaikuttavien ainesosien määrä on dokumentoitu?

Jos valmistajalla tai jälleenmyyjällä on testejä, jotka osoittavat ja dokumentoivat kannabisöljyn sisällön, voidaan tutkia, onko tuotteen THC-pitoisuus alle 0,2% ja kuinka paljon muita aineita on. Tällaisen testin olemassaolo on eräs parhaista tavoista varmistaa, että saat turvallisen, korkealaatuisen tuotteen.